Haberler
Federasyon İl Temsilcileri
Federasyonumuz
Mevzuat
Basın Açıklamaları
Mimarlık ve Mühendislik
Hukuk
Temaslarımız
Makaleler
Faaliyetlerimiz
Ziyaretlerimiz
Camilerimiz
Yayınlarımız
 
Ana SayfaGenel Bilgiler « Geri Dön
  ÖNSÖZ
 

Camiler, ülkemizin tapu senetleri ve milletimizin kimliğidir. Şanlı geçmişimizle bugünümüze, günümüzle yarınlarımızı birbirine bağlayan en değerli kültür ve tarih hazinelerimizden biridir.

Onlar adeta birer mana abideleri olup, aziz milletimizin yüce Allah’a ve Ahiret gününe imanını sembolize ederler, Camileri yapıp-açma görevi, Yüce Allah zenginlere değil, sadece Kendisine ve Ahret gününe iman eden, namazını kılan, zekatını veren ve Allah’tan başka hiç kimseden korkmayanlara vermiştir. Bunun içindir ki cami ve mescitlerimiz: kulluk ve emniyetimizi senbolize ederler. Aynı zamanda onlar, ölümsüz şerbetinin serpildiği mekanlardır. Onların içerisinde Firdevs bahçesinin ve Adn cennetlerinin ebedi rüzgarları eser. Onlar çokluğun birlikte yok olma, birlik ve beraberliğin kuvvet bulma yerleridir. Camiler doğudan batıya, kuzeyden güneye, arzdan semaya vatan topraklarımızı iman nuruyla aydınlatırlar. Her dem Mevla’nın yadı onlardan yükselir. Kıblesi bizzat Allah  (cc) tesbit etmiştir. Nitekim İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif de camileri tanıtırken. Semadan inmemiştir şüphesiz, lakın semavidir. demektedir. Camilerimiz takva üzere inşasını Allah (cc) emretmiştir. Bunun içindir ki kıblesi kıyamete kadar değişmeyecektir. Dolayısıyla Kuba Mescidi ile caminin ilk inşaatı Peygamberimiz eliyle yükseltilmiştir.
Camilerimiz yapımında bizzat öncü olan Camii ve Kur’an kursu dernek yöneticilerimizi en içten duygularımla kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
                                                                                                  
                                                                                                                                      GENEL BAŞKAN
                                                                                                                                       Recep KIYAK   
 
   Genel Bilgiler sonraki »  
 
 
 SON EKLENENLER + tümü 
  FEDERASYON ÜYELERİ   06-03-2010 
  GENEL BAŞKAN   01-03-2010 
  GENÇLİĞE HİTAP   01-03-2010 
 
 
 
 
  Ana Sayfa     Federasyonumuz     Federasyon Üyeleri     Camilerimiz    Ziyaretler     Duyurular     İletişim Tüm Hakları Saklıdır