Haberler
Federasyon İl Temsilcileri
Federasyonumuz
Mevzuat
Basın Açıklamaları
Mimarlık ve Mühendislik
Hukuk
Temaslarımız
Makaleler
Faaliyetlerimiz
Ziyaretlerimiz
Camilerimiz
Yayınlarımız
 
Ana SayfaGenel Bilgiler « Geri Dön
  GENÇLİĞE HİTAP
 

Resmi büyütmek için tıklayınız Camii ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, gençlerin nasıl eğitilmesi gerektiğini anlattı.
Onları yalnızca maddi yapılarıyla ele alıp, gönül dünyalarını görmezden gelirsek başarıya ulaşamayız diyen Camii ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, konuyla ilgili şu açıklayamayı yaptı:

Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi, her bakımdan iyi yetiştirilmiş bir gençliğin bulunmasına bağlıdır. Bir ülkenin en büyük güvencesi gençliktir. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz için de gençliğin eğitim ve öğretimi son derece önemlidir.

Toplumun refah ve mutluluğunu artırmak, milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı sağlamak, ancak gençlerin kaliteli, dinine ve manevi değerlerine bağlı çağdaş bir eğitim görmeleri ile mümkündür.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimize karşı gereği gibi görevlerimizi yerine getirmemiz için, onlardan bir şey istemeden önce, onların problemlerine eğilmeli, hayatlarını sağlıklı bir şekilde yönetebilecekleri donanımları sağlamalıyız. Onları yalnızca maddi yapılarıyla ele alıp, gönül dünyalarını görmezden gelirsek başarıya ulaşamayız. Gençlerimizi kendi yaşadığımız zamana göre değil de onların yaşadığı zamana göre yetiştirmeliyiz.

Hızlı bir toplumsal değişim yaşayan çağımızda okul, aile ve manevi değerlerle donatılmış, çağdaş eğitim almış kişiler olarak yetiştirmeliyiz. Gelişen dünyada gençleri faydasız bilgilerden arındırarak, onlara modern eğitim ve öğretim metotlarını sistematik bir şekilde tatbik ederek, öğretimi kabiliyetlerine göre yaparak, gençlerin eğitim ve öğretiminde mesafe alabiliriz.

Dinimiz, ilim ve eğitimi bir nevi nafile ibadet olarak kabul etmiş, Peygamber Efendimiz de "Allah katında ilim tahsil etmek, nafile olarak eda olunan namaz, oruç ve hacdan daha hayırlıdır." buyurarak bunu tescil etmiştir. (Camius-Sağir 2/45)

Gençliğin kıymetini bilen ve onların eğitim ve öğretimlerine önem vererek iyi yetiştiren toplumlar, dünya hayatı bakımından huzura ermiş ve her yönden mutlu olacakları yolu bulmuşlardır.

 
   « önceki Genel Bilgiler sonraki »  
 
 
 SON EKLENENLER + tümü 
  FEDERASYON ÜYELERİ   06-03-2010 
  GENEL BAŞKAN   01-03-2010 
  ÖNSÖZ   01-03-2010 
 
 
 
 
  Ana Sayfa     Federasyonumuz     Federasyon Üyeleri     Camilerimiz    Ziyaretler     Duyurular     İletişim Tüm Hakları Saklıdır